Kort minne?!

Det vill till att smida medan järnet är varmt. Det har jag hört i alla fall. Men det visade sig att det inte alltid är det bästa.. Eftersom jag var så nöjd med Mackan i går så tänkte jag träna lite i dag också. Men jag märkte snabbt att det vi hade gått igenom i går hade han alldeles glömt av. "Vadå stanna när matte stannar? Det är väl bara att promenera vidare på egen hand..?" Tala om att ha rensat hjärnan under natten! Eftersom jag hade påbörjat dagens övning så var det väl bara att fortsätta, eller rättare sagt: börja om från början. Tyvärr gick det inte alls så bra i dag som i går. Mackan var lite halvseg och ville hellre titta på andra saker än att fokusera på mig. Så här i efterhand så kan jag kanske tänka mig att han behövde vila hjärnan i dag, men det är ju alltid lätt att vara efterklok..

Lev väl! 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s