Supermys!

Drog en timma tidigare från jobbet för att hinna med stallet och Mackan ordentligt. Inget dåligt samvete för det inte, jag jobbar gott och väl mina timmar ändå! Det är inte klokt vad en timma kan göra för välbefinnandet. Efter ett snabbt mellanmål så gick jag ner till stallet och började mocka. Jag ser fram emot dagen då jag har lagt gummimatta i boxen och inte behöver ha fullt så mycket strö – det blir lite tradigt att köra ut kärra efter kärra..

Mackan fick sig en ordentlig borstning i dag, allt som allt borstade jag i en timmas tid. Först med två olika gummiborstar och därefter med rotborste och vanlig rykt. Det är underbart att kunna ta sig tiden och inte behöva känna tidpress för att hinna in och fixa mat. Dagen till ära så hade jag köpt Tortellini, pesto med soltorkade tomater samt en tomat och basilikasås. Lätt som en plätt att fixa kvällsmat! Här hemma äter vi sällan före 20.00, så jag hade gott om tid på mig att både fixa stallet och middagen. 

Efter långborstningen så gick jag med Jossan och Picke till Elmers som uppvärmning. Egentligen hade jag tänkt longera, men jag lät Jossan husera i paddocken på egen hand. Istället tog jag Mackan på gårdsplanen och körde lite "respekt för matte-träning". Det tog inte många minuter, men det gick bra och Mackan fick gå in i stallet och äta lite mat.

Middagen smakade utsökt tillsammans med ett par glas vin. Livet är underbart!

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 20

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Supermys!”

  1. Vilken bra påminnelse om att det kan vara alldeles fantastiskt att ha häst! Ditt inlägg är långt ifrån höstleriga hagar, sena kvällar och bångstyriga odjur… ! 🙂 Ja – livet är verkligen underbart! 🙂

    Gilla

  2. Helena – det ÄR alldeles fantastiskt att ha häst. Utan det dagliga i stallet så hade jag nog inte överlevt. Att mocka är för mig jämställt med att meditera.. Tänk så mycket frisk luft vi får!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s