Okoncentrerad häst

När klockan ringde i morse så hade jag väl egentligen ingen lust att vakna och att gå till jobbet efter dagen som var i går. Men, prikttrogen som jag är så masade jag mig upp ur sängen och tog min dagliga runda till stallet och matade hästarna. I love it! Nu har vi flyttat över hästarna till vinterhagarna och har på så vis snabbare utsläpp på mornarna. Ingen nackdel så här i början av vintermörkret.

Dagen på jobbet  blev lite över förväntan. Inga slagsmål och inga gamar. Dessutom är det ju snart lov för eleverna och då får även vi lärare lite tid att pusta ut, även om vi inte är lediga från arbete. Måndag till onsdag är det arbete..

Efter dagens arbete på skolan så snabbade jag mig ner till stallet för att göra allt det vanliga. Håkan var borta på kvällen och jag passade på att ta lite extra tid till Mackan. I dag fick han massage, långborstning och jättemycket mys innan det var dags att gå ut på gårdsplanen för lite arbete. I dag tränade vi på att ledas, backa samt att stå still. Det där med att stå still fixar Mackan riktigt bra, men att hänga med på framåt marsch, stopp och backa – det är inte riktigt lika bra. Han går med lite fördröjning, så att säga. Det tar lite tid innan kommandot når hjärnan och därefter verkar det som om han måste tänka efter innan det händer något. Dessutom är han väldigt okoncentrerad och kan rätt som det är börja titta åt ett helt annat håll. Jag arbetar för att han skall bli lite mer alert och snabbt fatta vad som gäller. Frågan är om det har med åldern att göra, eller om han bara är lite "fördröjd"? Jag hoppas att han vaknar till inom kort. När jag hade arbetat med honom i ca 20 minuter så kände jag att det räckte, för då verkade Mackan hjärntrött. Då fick han komma in i boxen för att vila och äta lite hö. Lite extra kliande och klappande fick det bli innan jag gick upp till huset för att fixa kvällsmat.

Jag ser fram emot veckan som kommer, för då kommer Martina och hennes pojkvän hem från skåne. Jag har inte sett henne på nästan två månader, så det kommer att bli en bamsekram när hon kommer hem. Har jag tur så kan jag få lite hjälp med att tömköra Mackan också. Martina har påbörjat en unghästkurs nere på Bollerup, och dessutom ridit in Madam – kanske kan hon komma med några råd och tips när hon är hemma.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 20

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s