Göteborg Horse Show

Åkte till jobbet som vanligt, men stack till GHS redan efter första lektionen. Som tur var så har våra 9:or ett teknikprojekt, vilket innebär att jag inte har fler lektioner än morgonens under några veckor fram över. Vilken tur! Jag hade fixat biljetter till mig och stallkompisen Anna. Vi tänkte titta på dressyren och få lite inspiration till söndagens programridning – man måste tänka stort:) Vi träffade både Isabel och Irma, så vi satte oss hos dem och tittade på dressyren tillsammans. Eftersom vi drällde på mässan i flera timmar så såg vi bara några ekipage i hoppklassen, men vi kände att det räckte så. Jag köpte faktiskt bara ett broderat vitt schabrak till Mackan, och jag är faktiskt lite förvånad över den ringa shoppingen i år. Däremot gick jag och spanade på transporterna i vanlig ordning.. Nu när vi skall sälja Acke så känns det inte så angeläget med ett Ume B60 längre, så jag tittade på något mindre transporter också. Kanske kan jag slå till i Falsterbo – om Acke är såld då.

Kvällen blev rätt sen och Mackan fick vila. Åkte ner till stallet och snabbmockade samt pussade på Mackan före kvällens fredagsmys hemma.

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Göteborg Horse Show”

  1. Jag såg min säljare på Boj. Vi kanske kan ”lura” henne till en bra affär igen i Falsterbo.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s