Frihetsdressyr: Jag gör vad du vill bara jag får godis..

Var rejält trött efter en kort dag på jobbet och orkade faktiskt inte rida. Misstänkte starkt att jag inte skulle orka ha fokus på ridningen och att det då inte skulle bli något bra ridpass. Tidigare på dagen såg jag några avsnitt av Ponnyakuten och blev lite inspirerad till att testa frihetsdressyr med Mackan. Sagt och gjort – släppte lös Mackan i manegen och han sprang först som en idiot fram och tillbaka och brydde sig inte alls om att jag försökte kalla på hans uppmärksamhet. Konstigt.. Försökte att springa lite hit och dit, precis som på Ponnyakuten, men vad hjälpte det?! Det var först när jag tog första stora tuggan i det stora saftiga gröna äpplet jag hade med mig som han vinklade örat åt mitt håll. Provade att backa samtidigt som jag petade med dressyrspöt på bogen för att han skulle komma, och det fungerade till slut. Misstänker starkt att det berodde på äpplet:) Skall försöka att göra det här oftare för att så så vis kunna lasta honom själv när vi skall iväg, men innan dess får jag nog sätta mig in i hur Tobbe Larsson verkligen gör..

Lev väl!

https://i0.wp.com/jezzanz.blogg.se/images/2010/tobbe-press_110073550.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 20

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Frihetsdressyr: Jag gör vad du vill bara jag får godis..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s