Bra känsla.

Lämnade stallet med häst och allt redan vid 07.00. Amanda följde med som hästskötare och ivrig påhejare, och hon hade fixat pastasallad dagen innan som vi skulle äta till luch. Gulligt.

Valde att rida fram ganska länge för att få till ridningen bra. Mackan kändes fin och det var med en bra känsla som jag red in på banan. Frågan är bara vad som händer efter det? Inridningen blev spänd och jag hade lite svårt att få igång Mackan efter hälsningen. Efter det så gick det rätt bra ända tills galoppen i vänster varv, för då fick jag tillfällig minnesförlust. Glömde alldeles av programmet och istället för att öka galoppen på långsidan så bröt jag av till trav några steg innan jag kom på att jag kanske skulle fortsätta galoppera tills dess att jag kom på vart jag skulle. Hjälp! För det fick jag en trea på galoppen.. Galoppen i andra varvet fick också ett störningsmoment då en pappa med barnvagn och hund överraskade Mackan, och för det fick jag en femma på den galoppen.. Fick sexor rakt igenom på det allmäna intrycket, och det kan jag vara nöjd med.

Amanda konstaterade att jag rider med öppen mun och att det är därför som jag blir så himla törstig hela tiden – och jag vet inte hur mycket jag drack under den här klassen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Kvibille RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Calla Curman
Klass: LB:0 2006
Procent (heltal): 57
Procent (decimal): 50
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: