En 3:e placering!

Framridningen kändes superduper, och det enda problemet jag hade var att trosorna levde sitt eget liv i ridbyxorna. Inte alls skönt, faktiskt.

När jag var en bit in i programmet så kände jag att Mackan var trött och inte riktigt orkade hela vägen ut, så jag fick driva på så gott jag kunde. Bortsett från det så kändes hela programmet riktigt bra.

När jag hade ridit klart så gick Amanda runt med Mackan under tiden som jag bytte om. Mina klubbkamrater kom och frågade mig hur ritten kändes och jag berättade om att Mackan kändes trött. De log och sa att jag nog inte skulle byta om ännu, för som läget var så ledde jag klassen.. Va?? Det hade jag väl aldrig kunnat tro! Det var ca 10 ryttare kvar, och ett par av dem red bättre än jag så det hela slutade med en delad 3:e plats. Härligt!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Kvibille RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Tytti Kuylenstierna
Klass: LC:2 2008
Procent (heltal): 67
Procent (decimal): 41
Lagtävling: Nej
Placering: 3
Rosett: Gul

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “En 3:e placering!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: