Cavaletti

Omväxling förnöjder säger man, och det kan jag hålla med om. I dag blev det ingen vanlig ridning för mig eftersom jag sadlade med hoppsadeln och tränsade med Hackamore. Om jag nu skall kunna hoppa lite så måste jag ju börja någon stans.. I dag blev det upphöjda travbommar och några upphöjda galoppbommar som vi skulle arbeta med. Nu var det väldigt länge sedan som jag satt i hoppsadeln och jag kan lova att det kändes lite märkligt till en början. Att jag dessutom aldrig tidigare har ridit på Hackamore gjorde inte saken lättare. Men, skam den som ger sig. 

Jag fick lägga några minuter på att hitta rätt sväng- och bromsteknik, men det kändes inte alls så konstigt som jag trodde att det skulle göra. Ganska snart började vi arbeta med bommarna och Mackan tyckte att det var riktigt roligt. I och med att galoppbommarna var lite upphöjda så blev det nästan som en låg studs, så nu är jag lite på gång.. Hahahaha.. Nästa gång kanske det kan bli ett litet hinder också.

I dag ringde jag och bokade en tid till Stefan och jag skall dit den 29/7, vilket innebär att jag fick återta min anmälan till Susedalen 31/7. Det brukar vara så att jag skall ta det lite lugnare med ridningen efter besöken hos Stefan, så det blir säkert så den här gången också och då är det lika bra att återta anmälan i god tid.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Cavaletti”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: