En kossa i boxen??

I dag har det varit snärjigt värre! Lyckades bryta av mitt USB-minne som jag har på jobbet och har ägnat större delen av mina elevfria stunder till att försöka laga det. Efter mycket om och men så tryckte jag till några små lödningar med en plastlinjal och satte där efter in minnet i datorn igen – dock utan framgång. Tänkte att det säkert glappade lite i kontakterna så jag tryckte försiktigt upp minnet millimeter för millimeter och till slut fick datorn och USB-minnet kontakt. Yes!! Vågade inte riktigt släppa taget om minnet, så jag fick be en kollega ta över tangentbordet och kopiera över allt som fanns på minnet till Dropboxen. När det lyckades så kände jag en oerhörd lättnad – såg vid kopieringen att det var 412 dokument. Jag visste att jag hade en del på minnet, men inte att det var så mycket. Tack och lov så löste det sig!

 

I går kväll fick jag span på att Ridsport sökte hoppsadlar till sadelprovningen, så jag åkte dit med två stycken efter jobbet. Hoppas nu att det är någon som vill köpa, för lite pengar i plånboken hade inte skadat..

 

Kom till stallet rätt sent och upptäckte att Mackan var riktigt lös i magen. Det såg ut som om en kossa hade bott i boxen över natten.. Riktigt grisigt och illaluktande. Frågan är vad det är som har fått magen att balla ur på det här sättet? En i stallet trodde att det kanske var Biolighten som hade satt igång det hela. Inte vet jag, men så här har han i så fall aldrig reagerat förr. Han äter dessutom samma mat nu som tidigare, med undantag för Steele Joint, men den har han ju ätit i nästan en vecka nu. Hoppas att han är bättre i magen i morgon. Var riktigt trött och skippade ridningen – en dag mer eller mindre spelar väl knappt någon roll är han har vilat i nästan två veckor..?

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

4 reaktioner till “En kossa i boxen??”

  1. En Zaldi Star, 32 i bommen och 17,5″ samt Martinas Frank Baines Reflex, 17″ och M (MW). Båda två kan säkert fungera på en lite rakare rygg. Passar inte Saras sadel på Marco? Ridsport hade fått in flera stycken nu när de skickade ut en förfrågan på FB – du kan säkert hitta någon bra nu 🙂

    Gilla

  2. Tyckte att sadeln lättade något baktill när jag red bakom henne. Hedda har en svängd rygg så den borde inte passa. Får åka dit och kika. Borde åka på en provning.

    Gilla

  3. Provningen var jättebra! Kan varmt rekommendera det – Louise (?) som provar ut sadlarna har en grym känsla för både ryttare och häst. Har hört flera som har hittat rätt sadel bara genom att hon har tittat på häst och ryttare. Jag är jättenöjd med min sadel som jag fick hjälp att hitta i höstas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: