Funderingar: meeting?

Mackan och jag är ju rätt gröna i det här med tävlingsbiten, men jag har ju länge drömt om att åka på meeting tillsammans med andra ryttare. Satt och tittade på tävlingar i TDB och såg att Laholm har meeting i slutet av juli och då blev jag riktigt sugen. Fick samtidigt rådet av en i stallet att anmäla först och tänka sedan, så jag anmälde mig till tre dagar inklusive meetingbox. Vaknade upp i morse och funderade på om det verkligen var så klokt.. Tre dagar är väl okej att tävla, men att samtidigt betala meetingbox på 1350 kr + egen övernattning – är det så klokt? Har letat runt på nätet för att hitta bed & box i närheten av Laholm, men även det blir väldigt dyrt. Det kanske var lite överilat att anmäla i år – vi kanske borde vänta till nästa år? Eller så åker jag bara ner och startar två klasser en dag, men då missar jag ju själva meeting-grejen.. MEN det är som en riktig tävlingsräv i stallet sa: ”åker du över dagen så slipper du att packa alla grejer”, och det låter ju sunt. Faktum är att jag inte vet hur jag skall göra.. Om det är någon på Hippson som kan komma med tips eller råd så tar jag tacksamt emot dem 🙂 Kanske det är någon annan av er som också skall dit? Det hade varit kul!

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

17 reaktioner till “Funderingar: meeting?”

 1. Till Laholm hade jag kört fram o tullbaka. Boxen lät dyr. Orkar ni tävla i tre dagar? Man blir mentalt trött. Rid två klasser en dag till att blrja med. Är ganska trist att vara på tävling i flera dar…
  Lilla Edet har också meeting. Kolla in vad deras boxar kostar.

  Gilla

 2. Oj! 1350 kostar ju en box(med foder) i en månad här i trakterna! Jag skulle faktiskt inte åka, bättre att träna upp de pengarna istället, tycker jag.
  Man kan ju alltid avanmäla.

  Men det är ju du som bestämmer! Det kanske går jättebra när du är där nere.

  Gilla

 3. Du får ta med dig Mackan och komma till Västerås och följa med mig på en tredagars kurs nästa helg. Vi tränar 1 gång på fredag 2ggr på lördag och så ska vi på Clinic på em och ett rid pass på söndagen. Fredag och söndag äter vi lättare lunch och på lördag lunch + middag på kvällen. Vi är ganska många som gått denna kurs varje år och det är så kul att träffas och rida och prata och umgås under helgen.

  Gilla

 4. Meeting är ju så himla skoj, men boxarna kostar ju alltid så himla mycket! Åkte på några förra året, men i år kör jag på endagars för att spara på slantarna 🙂

  Gilla

 5. Tack för era kommenarer 🙂
  Det lutar nog åt att jag bara åker en dag och rider två klasser då, för det är ju som en i stallet sa: ”man slipper packa så mycket då..”.

  Gilla

 6. En helgkurs det hade varit nåt. Tror att det ger mer och är roligare. Ska vi åka till Västerås?
  Kanske kan vi hitta nåt på närmare håll..,

  Gilla

 7. Om det är någon som har lust att åka på kurs några dagar så hänger jag gärna på. Har hört att Flyinge har trevliga kurser med både ridning och tömkörning 🙂

  Gilla

 8. Det är klart ni ska komma, det kostar 300/dygn att stalla upp hästarna och då får dom stå i uteboxar, ni kan få bo hos mig.

  Gilla

 9. Det är kanske lite för kort framförhållning – schemat är redan fullt. Det skulle vara jätteroligt om man någon gång kunde åka på kurs med andra Hippsonbloggare. 🙂

  Gilla

 10. Åh, vad det låter roligt. Jag hade jättegärna varit med på det 🙂
  Nu ska jag verkligen ge mig på att heala Lilla H, det hade varit pricken över iét för mig…. Klart att man kan ordna själva.

  Gilla

 11. Vi behöver tillgång till ridhus, gästuppstallning och boende. instruktör tar vi med oss, vi har ju alla några namn att fråga 🙂 Äta god mat, dricka vin och trimma. jag bor väl för långt norrut för att det ska vara aktuellt i mina trakter men vi skulle kanske kunna hitta nåt mittemellan? 🙂

  Gilla

 12. Kul initiativ Veronika jag är verkligen på vi får hjälpas åt att hitta plats och tid för alla. Jag ska kolla vad jag kan hitta.

  Gilla

 13. Jane – vi skippar övernattningen den här gången.. Veronikas förslag verkar ju jättebra! Någon plats mitt emellan så att så många som möjligt kan haka på 🙂

  Gilla

 14. Jag åket gärna på läger. Låter mkt roligare än ett meeting. Kanske finns nån kurs vi alla kan anmäla oss till på lagom avstånd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: