Behöver fräscha upp minnet!

Nästa helg är det tömkörningskurs och jag har inte tömkört så mycket eftersom jag har haft mest fokus på tävlingarna och ridningen. Kände att det var dags för omväxling för Mackans del och en uppfräschning av minnet för min skull, så tömkörningsgjorden åkte på i dag och Mackan var inte ledsen för det. 

Skrittade fram samtidigt som jag försökte minnas hur jag skulle göra skänkelvikningarna och öppnorna – för det mesta blev det rätt men vid ett par tillfällen så fortsatte Mackan i skänkelvikning när jag ”bara” skulle korsa ridbanan. Inte lätt alla gånger. Det svåraste av allt för min del är nog att hålla reda på tömmarna och pisken, men det blir väl bättre när jag väl kommer igång och tömkör lite oftare.

Gjorde också en del övergångar trav-galopp på volterna och där var Mackan riktigt fin. Så kul att se honom på lite håll och inte bara sitta på ryggen. Avslutade tömkörningen med att återigen skritta och göra skänkelvikningar och öppnor. Kul!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: