Lite missnöjd..

Satt kvar lite extra länge på jobbet i och med att Mackan ändå skulle vila i dag, men när jag kom till stallet så fick jag reda på att hästarna kom in redan vid 13-tiden på grund av vädret. Tycker faktiskt att det är helt onödigt att komma in så tidigt! Mackan är van att vara ute och misstycker oftast inte fastän det regnar, han brukar gå och småpilla i gräset och hålla sig sysselsatt. Inne i boxen så står han ju bara still och helt utan stimulans. Hur kul kan det vara att stå i box från lunch till 9.30 dagen efter?? Jag vet att det finns många som inte tror att hästar klarar regn och det är upp till dem att då bestämma över sina hästar, men nu när jag står uppstallad så får jag ju liksom gilla läget oavsett vad. I dag regnade det visserligen av och till, men det var varmt ute och absolut läge för att vara ute. Följden blev att jag fick ta ut Mackan på en kortare promenad för att bryta alla timmar i boxen. Inte alls vad jag hade räknat med. Min tanke hade varit att snabbt fixa stallet och åka hem för att ge mig ut en vända i Kungsbackaskogen, men det får jag väl ta en annan dag.

 

Lev väl!

angry-arg-sur-irriterad_71040310_81631303.gif (300×330)

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: