Köpte en hästtransport!

Som jag har längtat efter det här – en ny transport med sadelkammare. Jag har kört vår Opus i nio år och varit riktigt nöjd med den, bortsett från att jag har saknat sadelkammare, men jag har länge drömt om ett lite större släp. Från början drömde jag om ett Ume B60 och gjorde så i många år, men nu när både Amanda och Martina har slutat rida och jag kör omkring med bara en häst i släpet så känns det onödigt stort med ett B60. Det sista så har jag varit inne på att köpa ett Böckmann, antingen Big Master, Master eller Comfort, så jag åkte till en återförsäljare i Kungälv för att kunna gå in i ett Comfort och se om det räckte storleksmässigt. På sätt och vis så tyckte jag att det sluttade lite väl mycket framme i fronten och jag var osäker på om de få extra cm jämfört med mitt Opus skulle vara värt ett byte. För att ha något att jämföra med så åkte jag till en annan återförsäljare av hästtransporter, men jag var mest intresserad av en Humbaur Pegasus som han hade. Direkt när jag kom in i Pegasus så kände jag att jag hade hittat transporten jag ville ha, så det var bara att slå till. Han hade sitt demoex som jag kunde få köpa direkt och jag kunde få lämna mitt Opus i inbyte och i dag var det dags att byta. Fattar knappt att det är sant..

 

Besök av äldsta dottern från Ystad och köp av transport gjorde att Mackan fick en inplanerad vilodag i dag.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: