Puckohäst! ;)

Efter en riktigt bra dag på jobbet åkte jag till stallet. Slutade lite senare i dag och hade bestämt sedan tidigare att jag skulle longera för att spara lite tid och för att det kan vara skönt för Mackan att slippa mig på ryggen då och då. Dessutom blir det ju lite variation för honom. 

Såg i skritten att högerbogen fortfarande inte är bra och har ett helt annat rörelsemönster än den vänstra. Skall ringa och boka en tid hos Stefan Andreasson eftersom jag nu är övertygad om att det sitter i musklerna och inte i skelettet. Valde ändå att fortsätta longera eftersom Mackan ser fin ut i både traven och galoppen. DOCK var han en riktig knasboll i dag och stannade rätt vad det var – mitt i galoppen – för att fjanta runt lite och bralla lite. Efter några sådana utbrott så gick han på som vanligt. Märkligt. Funderar på om han kanske trixade till tungan på något konstigt sätt och stannade för det. Så brukar han ju aldrig göra annars. Puckohäst!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: