Snösulor

I dag fick Mackan stå inne eftersom han skulle få nya skor. I dag föll också den första riktiga snön, så man kan verkligen tala om tajming. När jag kom till stallet så pratade E om att Mackan eller hovslagaren hade blodat ner i stallgången. Va? Var tvungen att ringa till Kjell för att fråga vad det var som hade hänt och han hade tydligen fått skära upp en ficka i Mackans hov och då skurit aningens för mycket. Fickan satt under skon och Kjell fixade till med specialmedel och lite gasbinda (?) mellan hoven och nya skon. Han sa också att det inte borde påverka Mackan och att jag inte behövde göra något särskilt. När jag kom till stallet så var Mackan sval i tre hovar och aningens varmare i vänster fram. En stor förbättring mot tidigare alltså. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Kjell Reimertz
Beskrivning: Nya skor runt om inklusive snösulor.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: