Bommar och små hinder.

Stack ifrån jobbet i tid för att hinna till stallet och kvällens markarbete. Vi är några stycken som turas om att hitta bra övningar och vi har tanken att försöka ha markarbete tillsammans en gång per vecka. Riktigt kul faktiskt. I dag var det Sara som hade fixat övningarna: trav- och galoppbommar från B-E (?), travbommar på böjt spår i ena hörnan samt två lägre hinder på diagonalerna nere vid kortsidan. 

 

Jag sadlade med hoppsadeln i dag i och med att jag gärna vill hoppa/skutta lite med Mackan. Han tycker ju att det är så kul! För säkerhets skull så hade jag tränset med Pelham på i och med att han blir stark och gärna ligger på när det skall hoppas. Travbommarna fungerade bra men det var lite värre när avståndet ändrades till galopp.. Då red jag inte rakt över bommarna och det  blev inte några bra galoppsprång. Stackars Mackan vad han får stå ut med.. Det blev lite enklare när vi började travhoppa, för då var det ju bara ett enstaka hinder som skulle hoppas och då räckte det med att fokusera på det. Efter att ha travat över ett par gånger så insåg jag att det nog skulle  bli bättre att ta det i galopp – och det tyckte Mackan också! Tjohej vad vi hoppade – inte högt, men väl långt. Jag inser att jag inte behöver släppa iväg honom på så låga hinder, men av någon anledning så får han riktigt mycket eftergift och off we go. Bör nog träna mer på att ha kontroll även efter hinder.. Nästa gång är det jag som skall hitta övningar och då kan jag ju passa på att ha lite mer lydnadsövningar i samband med hinder. Det finns säkert några bra övningar här på Hippson. 

 

Min plan är att träna lite hemma så att jag känner mig bekväm i hoppsadeln och i alla fall har lite koll på mig själv och hästen innan jag ger mig iväg på regelrätta hoppträningar.

 

Lev väl!

 

Tre bra saker:

1. Jag hoppade

2. Det var riktigt roligt och jag kände mig inte osäker (även om jag fick lite ökad puls i början).

3. Mackan tyckte att det var kul

 

Att förbättra:

Ha bättre kontroll efter hinder så att jag kan styra och stanna dit/där jag vill.

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: