Lädersulor fram.

Äntligen var det dags för Mackan att få nya skor. I fyra dagar har han fått gå med en gummigalosch på vänster fram för att ens kunna gå på stallgången. Dessvärre tänker han ju inte längre än näsan räcker och har brallat som vanligt i hagen med följden att galoschen ibland har satt sig lite på sned. 

 

När Kjell verkade hovarna så konstaterade han att Mackan hade blödningar i några av hovarna, riktiga blåmärken alltså. Jag vet ju att Mackan hoppar runt som vanligt i den gropiga hagen och jag har hållt tummarna varje dag för att han inte skall dra på sig en hovbensfraktur. Tack och lov ingen fraktur, men blåmärken i hovarna är inte heller att leka med. Jag pratade med Kjell om att ev sätta sulor fram igen i och med att Mackan är rätt öm i vanliga fall också, så Kjell satte på ett par lädersulor som tydligen skall vara bra. I samband med skoningen så frågade jag Anna och Ulla som har stallet om Mackan kunde få byta till en plattare hage ett tag och det var inga problem att fixa det. Så tills dess att marken är mjuk igen så får Mackan låna en hage där han kan bralla utan att få blödningar i hovarna. Skönt.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Kjell Reimertz

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: