Kiropraktor.

8.00 var det möte med Magnus i stallet för en genomgång av Mackan igen. Nu var det ett tag sedan, men det var nog inte värre än vanligt. En låsning i/nedanför karpalleden i höger fram, spänningar i höger bak som drog sig upp mot ländryggen och lite knix i nacken. Bad Magnus sätta upp en ny tid om sex veckor så att det inte går för lång tid.

Efter stallet så åkte jag ner till jobbet och röjde av skrivbordet och arbetade ikapp mig lite. Perfekt tajming med Mackans kiropraktor, jobb och eget besök hos massör/kiropraktor. Leif som fixade min rygg fick massera länge och väl hela vägen från bäckenet och ända upp i nacken. Hade en kota som satt lite snett och han sa att den mycket väl kan ha påverkat insidan av mina lår och känlslan av att benen skulle släppa från bålen så fort jag har satt mig i sadeln. Nu skall Mackan vila ett par dagar, men det skall bli spännande att se om det är någon skillnad nästa gång jag sätter mig i sadeln.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: