Fixat höger bak.

Kjell var tidigt i stallet och jag var på jobbet, och när han var klar så fick jag ett sms som löd ”inga hovar blöder men men du kan väl ringa ändå Kjell ;)” Det var tur att han skrev direkt att det inte var något blod i dag, för i annat fall hade jag blivit orolig. Kjell ville bara meddela att han hade filmat med sin Ipad och då sett att Mackan satte ner höger bak lite knixigt, så han justerade det när han verkade hoven och efteråt så filmade han igen och då satte Mackan ner hoven som han skall. Bra.

 

Eftersom Mackan brukar bli varm och öm i fötterna efter skoning så tänkte jag bara skritta lite för att röra på honom, men det visade sig att han var riktigt öm och knappt kunde gå rent och då var det bara att ställa in honom igen. Typiskt. I det här läget var jag nöjd med att Kjell inte skulle sko dagen före tävling som det var tänkt från början.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Kjell Reimertz
Beskrivning: Skoning med lädersulor fram.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: