Bättre :)

Efteranmälde mig till en LA:4 på Långeberga eftersom jag inte ville gå runt med förra helgens trista poäng i kroppen. Det var tur för mig att det fanns platser kvar, för jag hade inte velat vänta tills sista omgången i div II för att kunna rida bättre än sist…

Framridning ute och tävling inne. Var lite orolig att Mackan skulle tappa motorn när han kom in, men som tur var så fungerade det bra. Han var något spänd på framridningen (och då blev jag det också), men när vi kom in på banan så kändes det rätt bra. Hade inga större missar i programmet utan kände att jag red varje del fullt ut. Som vanligt fanns det ju mer att önska, men på det stora hela så var jag ändå väldigt nöjd. Målsättningen var att få lite upprättelse efter förra helgen, och det tycker jag att jag fick. Än så länge tävlar jag mest mot mig själv och bryr mig inte så mycket om övriga ryttare. Domarens samlade kritik löd: ”Trevligt galopparbete. Blir lite lång och gapar stundtals över bettet i traven. Skall visa mer i längningarna och tydligare övergångar.” Jag kan bara instämma eftersom det är precis det vi kämpar med – även i vardagen. Alltid trevligt när man kan läsa sitt protokoll och instämma i varenda poäng som är satt och dessutom förstå varför den är satt som den är satt. Det tackar jag för!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Långeberga SK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Cecilia Vonasek
Klass: LA:4 2008
Procent (heltal): 62
Procent (decimal): 20
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: