Dags för trav.

Hade ett pass med Mackan i fredags, och då var han otroligt lugn och fin redan från början. Tidigare har jag lett Amanda, men nu släppte jag ut dem på volten i longerlina. Mackan promenerade käckt på, så vi testade att trava lite. Han lyssnar ju bra på kommando så det var inga som helst problem att få upp honom i trav. Det är riktigt roligt att se honom, just nu består han av hals, bog, sadel och rumpa. Ryggen tar liksom slut strax efter sadeln..

Helgen har jag tillbringat på ungdomsledarkurs, så det fanns ingen tid att göra något med honom. I dag var det dags igen. Vi gjorde som i fredags, men i dag blev det lite ofrivillig galopp för Amanda. Som tur är så är han otroligt snäll, så han bröt av efter ett halvt varv. I morgon tar jag med honom på en liten promenad så att han får komma ut och se något annat än paddocken. Fredag till söndag tillbringar jag på Bollerup med äldsta dottern, så då blir det inga ridpass för Mackans del. Skall för egen del försöka mig på ett ridpass på Madam på Bollerup.

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: