Ny Jeep!

I dag kom Håkan hem med den nya Jeepen. Den är mörkgrön metallic och har grå skinnklädsel, multifunktionsratt (som jag förmodligen inte kommer att använda) och en jättebra ljudanläggning:) Nu måste jag se till att fixa lite bra musik också..

Jag kommer på sätt och vis att sakna min gamla Jeep, riktigt härlig med stötdämpare á la Amerika, väldigt svajig alltså, ca 20 cm diff i ratten, vilket gör att man måste ratta hit och dit hela tiden för att hålla bilen på vägen.. Jag har talat med andra Jeepförare och de har samma rattdiff, så det är inte min bil det har varit fel på. Så länge den gamla bilen inte är såld så kan jag ju alltid ta mig en liten tur då och då.

Nya Jeepen, nyss hemkommen från Stockholm.

Gamla Jeepen som gärna vill ha en ny ägare:)

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

6 reaktioner till “Ny Jeep!”

  1. Jag vet inte riktigt, men eftersom den väger jättemycket i sig så är det förmodligen inte så mycket man får dra med B-kort. Som tur är så har jag BE och får dra 3,5 ton 🙂 (Om det är den nya bilen du menar..)

    Gilla

  2. Jag kom just på att- vad jobbigt med ny fin bil, den måste ju städas och tvättas oftare. haha

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s