Riktig slapp dag.

Ställde klockan i morse för att vakna i tid och kunna åka med Lotta till Inga-Maj Bylund. Lotta är så himla nöjd med Inga-Majs träningar och jag vill gärna också prova på att träna för henne, och veckan efter midsommar blir det träning:) Mackan får vila tre veckor nu och jag kan knappt bärga mig tills dess att jag får börja rida igen. Att sitta där och titta på Lotta när hon tränade gjorde att jag blev oerhört ridsugen! Hoppas att tiden går fort..

Innan träning är det dags för både student, skolavslutning och midsommar, men som alla vet så rusar ju tiden iväg.

I dag fick Amanda sms av Julia som köpte Katinka av oss, och hon vann LA och MSVB i Gislaved i helgen. Hur kul som helst! Nu har de kvalat till Carl Philips cup i Globen och vi håller alla våra tummar för att det skall gå riktigt bra för dem. Katinka kommer att gå riktigt långt med rätt matchning, det är jag övertygad om. Lite kul är det också att ponnyn knappt var hoppad när hon kom till oss och att det är Amanda som har lagt grunden tillsammans med tränaren Ulle:) Det häftiga är att ponnyn bara är 7 år och förra sommaren gick LB.. Jag har alltid trott på den ponnyn. Synd bara att Amanda växte så mycket och inte själv kunde utvecklas tillsammans med ponnyn.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s