Mackan ser fräsch ut.

Började dagen med att städa. I dag var det dags för övervåningen samt toaletterna. Lagom kul i solskenet.. Som tur var så hade jag lite avbrott då jag pratade med Mackans uppfödare, Eva, i telefon – säkert närmare en timma. Alltid lika kul. En vända till med golvmoppen och skurtrasorna, därefter ett långt telefonsamtal med kompisen Lotta. Också kul. När klockan var tre så var jag färdig med städningen och kunde gå ut i hagen för att mocka och klippa ratorna. Jag höll på i två timmar med hagen, och glädjande nog så kunde jag konstatera att Mackan ser riktigt bra ut i sitt bakben. Det var när jag körde med gräsklipparen i hagen som Mackan och Acke drog värsta repan i båda varven. Då fick jag ett bra tillfälle att studera Mackans rörelseschema. Han såg riktigt fräsch ut. Bra.

Efter mockning och gräsklippning så kändes min kropp ganska mör och därför fick jag hoppa över Mackans massag i dag. I stället satte jag mig på yttertrappan och rensade mina ben från mängder med hår med epilatorn.Musik och ett glas vin gjorde mig sällskap. Jag misstänker att jag har antingen en borreliainfektion i kroppen eller sviter efter ett par alldeles för tighta jeans. Jag har ett stort rött, runt, område i ena knävecket och det blir bara större och större. Ringde sjukvårdsupplysningen i dag för att höra om det var viktigt att åka in och få antibiotika, men det kunde vänta tills på måndag, sa de. Skall gå i mjuka tights och shorts i helgen för att se om det röda området minskar. Minskar det inte så är det förmodligen Borrelia..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

5 reaktioner till “Mackan ser fräsch ut.”

  1. Det kan bli lite knepigt om man inte behandlar med antibiotika. Då kan det väl ge alla möjliga konstiga symptom..

    Gilla

  2. Var på vårdcentralen i dag och fick med mig en kur med Kåvepenin. Läkaren sa att helt klart var borrelia. 6 tabletter om dagen i 10 dagar – sedan skall det vara borta 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s