En extra dags vila

I går kväll fixade jag allt i stallet och behövde därför inte åka upp tidigt i dag. Trots risken för frost så lade vi ut 9-maten i hagen, fast med halm över så att den inte skulle frysa. Alltså hade jag sovmorgon i dag. Riktigt skönt.

I dag var jag på Friskis&Svettis för att lösa in mitt presentkort som jag fick av Håkan i julklapp. Jag köpte ett halvårskort som ger tillgång till jympa och gym. Tänk att ett besök på Friskis kan göra att jag redan upplever att jag har bättre kondition – riktigt märkligt. Men å andra sidan har jag känt mig smal bara jag har köpt ett nummer av Damernas med bantningstips.. På måndag skall Martina stötta mig och se till att jag kommer ner till min första träning på Friskis.

Martina åkte till Skåne i dag och jag fixade hästarna och stallet på egen hand. Amanda skulle egentligen ha åkt med, men hon hade fullt upp med att planera inför tjejmiddagen på nyårsafton:-) Mackan verkar rätt OK i kotan och i morgon skall jag longera en stund för att se hur han rör sig. I somras fick han knölar på ryggen som dessvärre inte har försvunnit trots renskinn och annat. I ett försök till att få bort dem så har jag satt på Salicylsyrevasiline (?). Knutorna har blivit hårda knölar och lite ”skorpiga” och min förhoppning är att vasilinet skall lösa upp dem. En av knutorna är jättekonstig: det är som en krater med en hård knöl i. När jag fösökte skrapa bort knölen så verkade den lossa, men Mackan tyckte att det var obehagligt och sänkte ryggen ordentligt. Knölen ligger som en rund, lite lös, sten mitt i knutan. Frågan är vad det är? Jag har googlat men utan att hitta något. Veterinärerna rekommenderade bakteriedödande shampo, men det är lite svårt att tvätta nu när det är så kallt. På nätet rekommenderas både alsolsprit, Tee Trea Oil och annat. Frågan är om jag kan lägga på en sadel innan ”stenen” har lossat? Någon som har något tips? Jodopax?

I morgon lär det bli riktigt kallt och då blir det morgonpasset i stallet med ljummet vatten i hagen och mycket halm..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s