Verkar bra

Åkte till stallet tidigt i morse eftersom Martina skulle iväg på dagen och ville rida innan dess. Mackan var då fortfarande lite svampig över kotan och jag släppte ut honom i hagen för ytterligare en dags vila. Under tiden som Martina red så fixade jag stallet. På så vis sparade vi in lite tid och kunde ägna dagen åt annat också.

Jag tillbringade några timmar på IKEA för att komplettera med skåp och annat som behövs för att komma i ordning. Det är roligt att handla men inte lika roligt att montera:(

När vi tog in hästarna för natten så kände jag på Mackans ben igen. Han kändes riktigt bra och jag skippade kylleran. Hoppas att han är bra i morgon också. Förmodligen låter jag honom vila då också för säkerhets skull och så rider jag lite lättare på torsdag.

Lev väl!

PS. Blev precis serverad en Irish Coffee i världens största temugg. Mums!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Verkar bra”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s