Massage istället för tömkörning

Full rulle på jobbet hela dagen. Snabbt hem och fixa en gratäng som jag ställde in i ugnen. Kvickt byta kläder för att svischa till stallet. Jag hade hoppats att det inte skulle vara så många i stallet en fredagskväll, men ack vad jag bedrog mig. Lagom när jag var klar att gå ner till ridhuset  så var det sex ridande ekipage där, så jag struntade i tömkörningen och masserade Mackan istället. Jag hade ju ingen tid att vänta på att ridhuset skulle bli ledigt eftersom gratängen stod i ugnen.. Innan jag åkte hem så smörjde jag Mackans knutor med en ny salva som jag köpte i dag. En sorts AloeVera med Propolis i. Hoppas att den kan hjälpa till med snabb läkning.

När jag kom hem så hade Amanda dukat och fixat sallad, det var bara att ta ut maten ur ugnen och hälla upp ett glas vin:)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Massage istället för tömkörning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s