Snärjig dag.

Maken är i Sälen och åker skidor med jobbet och jag är hemma och skall ta hand om en nyopererad hund som måste ut och kissa ofta. Inte alls roligt när man är van att få sova hela nätterna utan att bli störd:( I natt satte jag klockan på 00.30 för att gå upp och se till så att Axel inte satt vid datorn. Därefter väckte Ebba mig vid två tillfällen för att hon behövde gå ut, och när klockan ringde för att det var dags att gå upp – då var jag dödstrött och låg och drog mig alldeles för länge. Följden blev att jag fick snabba mig för att hinna åka till stallet med Martina. Egentligen hade vi inte behövt ha bråttom, men vi hade bestämt att vi skulle rida ut på förmiddagen och därefter åka till IKEA för att köpa lite grejer till tjejernas rum.

Hästarna var ute när vi kom till stallet och vi gjorde allt stallfix innan vi tog in dem. I dag hade jag med mig ett par långa stigläder som jag skulle sätta på hoppsadeln så att jag kan rida i den. Amanda sliter ju inte direkt på sadeln, och då är det bättre att jag anpassar den efter mig. Förhoppningen är att Amanda skall få upp intresset igen, men vem vet när det blir? Det kändes helt OK att rida i hoppsadeln även om det var längesedan sist. Det hela underlättades av att det var en lugn uteritt som bestod av lite klättring och skritt. I dag testade vi en ny väg, men vi kom fel och fick rida runt ett litet tag innan vi valde att rida genom en gård och nästan rakt igenom ett boningshus. Både hästar och ryttare var nöjda med dagens mysiga uteritt.

Så snart vi kom hem från stallet så var det bara en snabbdusch och iväg till IKEA. Vi hade transporten med oss eftersom det var ganska mycket som skulle handlas. Jag, Martina och Amanda traskade runt på IKEA i godan ro när vi hörde utropen i högtalarna: ”Om 30 minuter stänger varuhuset”. Oj då, vi hade alldeles missat att ta reda på hur mycket tid vi hade på oss. Hur dags stänger IKEA på lördagar?? Det hade vi inte tänkt på.. Vi fick med oss det mesta, men vissa saker var tyvärr slut så det får bli ett besök till inom kort. Snabbt hem och in med sakerna i källaren, snabb iväg till stallet för att ta in hästarna och parkera transporten, beställa Kebabrullar, hämta dem och köra hem för att äta och ta kväll. I morgon blir det till att montera skåp..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Snärjig dag.”

  1. Låter nästan som om det är någon åkomma som härjar bland tonåringarna – tappa ridintressetsyndromet, eller vad?

    Kul att ni fick en mysig uteritt 🙂 Vem vet efter dagens ridtur i hoppsadeln väcker ett litet hoppintresse?

    Gilla

  2. Tankarna på att hobbyhoppa har funnits, men jag lär inte bli så bra så att jag planerar några tävlingar:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s