Hoppning, tömkörning och mockning.

Klockan ringde rätt tidigt i dag också. Jag hade utsläppet av hästarna i stallet och då var det lika bra att passa på att göra allt annat som skall göras också. När hästarna var ute så gjorde Martina i ordning Acke för att hoppa uppsuttet för första gången. Han löshoppades i torsdags och det gick jättebra. Vi ställde bara upp tre hinder: ett på vardera långsidan och ett på diagonalen. Martina fick börja med att skritta över bommarna när de låg mellan hinderstöden, därefter travade hon över dem. När Acke var uppvärmd så höjde vi till en moderat förstagångshöjd och Martina fick trava över. Acke slarvade lite med benen först, men ganska snart så hoppade han käckt över. Hindret på diagonalen var en grind – och den var konstig tyckte Acke. Med lite övertalning och inramning så hoppade han över. Jäklar, vilket hopp det blev. De hoppade samtliga hinder några gånger, men sedan fick det räcka. Det var riktigt kul att det gick så bra. På torsdag blir det löshoppning igen..

När Acke var hoppad så gjorde jag och Martina ett byte: Hon tömkörde Mackan och jag mockade hagen (så gott det gick). Martina började tömköra i paddocken, men när Mackan hade satt sig på rumpan vid ett tillfälle så gick hon in i manegen. Där gick det mycket bättre som tur var. Det blev en hel del trav och galopp.

När jag skulle sparka loss skitarna i hagen så var jag glad att jag hade mina stålhätteskor..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Hoppning, tömkörning och mockning.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s