Dubbellongering.

Sov riktigt länge i dag också. Fattar inte vad det är som gör mig så trött, så orkeslös. Det enda jag har orkat göra är i stort sett att sitta framför TVn varvat med att sova. Tog ett av mina favoritpiller, Orudis, och efter ett tag kändes livet lite lättare. Orudis tog bort värken i huvudet, nacken och ryggen. Tack och lov för det! Jag tog en kort promenad till Hemköp för att hämta ut schabraket som jag fick när jag anmälde mig till Folksam Riders Cup, men kände att jag blev trött igen. Typiskt. Jag har ingen lust att vara dålig för jag vill gå på Friskis, rida och hålla igång som vanligt. Som tröst köpte jag ett par smörbullar som Martina och jag smaskade på när vi kom hem.

På kvällen kände jag mig lite piggare och åkte med Martina till stallet. Tisdagar är det träningar och manegen är mer eller mindre uppbokad hela tiden, men i dag var det några som inte kom och det medförde att det fanns plats för mig att tömköra/dubbellongera. Jag skrittade fram Mackan och arbetade honom därefter i både trav och galopp i båda varven. Jag satte en ledande innertöm, vilket fungerade rätt bra. Mackan fick göra övergångar skritt-trav och trav-galopp med varierande kvalitet. Nästa gång jag tömkör skall jag låna Martinas fina gjord och lädertömmar – jag har bara en gammal Hööksgjord och syntettömmar, och de är inte särskilt bra. En riktig gjord och tömmar kommer att stå på min önskelista nästa gång.

I dag smorde jag in Mackans knutor med en ny salva som skall vara både mjukgörande, svamp- och bakteriedödande. Det verkar som om knutorna ger med sig sakta men säkert och frågan är om det ändå inte har rört sig om hårsäcksinflammation. När jag pillade och tvättade för några dagar sedan så kom det ut lite varliknande klegg från en av knutorna och jag misstänker att det är likadant med övriga knutor. Problemet är bara att huden är tjock och hård över inflammationen och behöver därför luckras upp. Tills vidare tvättar jag med specialshampo ett par gånger i veckan och smörjer där emellan med mjukgörande kräm – på så vis hoppas jag på bättre läkning.

Lev väl!

 GLOBUS Träningsgjord

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Dubbellongering.”

  1. Knutorna kom i somras och vi har hela tiden misstänkt att det har handlat om överkänslighet mot insektsbett, men när det kom var ur den ena knutan så behandlar jag dem som om de vore hårsäcksinflammation. Nu börjar de bli plattare, så hopp om framtiden finns.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s