Lång dag i stallet.

I och med att de hade spått snökaos så ville Martina ha sällskap till stallet i morse. Jag gissar att hon inte var så sugen på att köra bil om väglaget var för bedrövligt, och dessutom skulle jag vara hemma även denna dag. Vi var i stallet redan vid 8-tiden så att Martina kunde släppa ut alla hästarna – närmare 30 st. Under tiden som hon gjorde det så mockade jag boxarna. Det kändes fantastiskt skönt att vara pigg och inte behöva vila hela tiden. I morgon blir det jobbet som vanligt.

När alla hästar var ute och allt var fixat så satte vi oss i sadelkammaren och tog en fika. Det behövdes lite extra energi innan vi hämtade in våra hästar och tog itu med det arbetet. Ofta brukar det finnas både semlor, bullar, mackor och annat gott att köpa, men i dag hade vi med oss egna mackor – och tur var väl det eftersom det inte fanns något alls att köpa.

Jag är ju inte helt nöjd med mina tömmar, så i dag fick det bli longering istället för tömkörning. Jag skrittade fram Mackan i 10 minuter och lät honom därefter jogga lite i  båda varven innan jag spände in honom. Han fick arbeta en hel del i trav och galopp, med många övergångar. Han blev faktiskt lite trött i dag. Skrittade av i 10 minuter innan det var dags att gå upp till stallet igen.

Martina longerade Acke i dag också och han brallade värre än värst. Martina trodde nästan att ryggen skulle gå av på honom när han bockade som mest. När Acke brallade på volten intill så travade Mackan på lika käckt som vanligt. Inte särskilt lättpåverkad..

På väg hem från stallet så svängde vi förbi Börjes och köpte nya höpåsar som vi skall ha istället för hönäten. Jag hoppas att det skall bli lättare för hästarna att komma åt maten utan att behöva slita och dra för varje tugga. Jag tycker mig märka att vissa muskler i Mackans hals och nacke utvecklas mer än andra.. Bara inte Mackan drar ut allt hö på golvet, för han så kräsen att han i så fall inte äter upp det. Det känns lite trist att slänga kilovis med hö som jag har betalat dyra pengar för.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s