Spänd och inspänd.

I dag var det hoppträning i ridhuset hela kvällen så jag broddade Mackan bak och gick ut i paddocken för att longera. Som vanligt fanns det många spöken bland träd och buskar, och emellanåt såg det ut som om Mackan spanade efter flygplan på väg till Landvetters flygplats. Ganska spänd med andra ord. För att han skulle gå i en någorlunda form så spände jag in honom, först på yttersidan men så småningom även på insidan. Han hade brallat och galopperat innan och visat att det inte var särskilt halt underlag, och då tänkte jag att han gott och väl kunde vara inspänd. Det blev lite bättre, men inspänningarna är light med tunna gummisnoddar och det vara inga större problem att tänja ut dem emellanåt. Ingen disciplin alls. Det blev ovanligt mycket trav och galopp eftersom han inte lyssnade särskilt bra på mig, och då får han väl skylla sig själv.. Eller? Knasboll.

I morgon tar Martina stallet så att vi kan köra DansAfro på Friskis & Svettis:)

Lev väl

https://i0.wp.com/www.resekoll.se/wp-content/uploads/2008/10/flygplan_resekoll.JPG

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 35

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: