Lätt arbete.

Kom till stallet ganska sent i dag. Klockan var närmare 18.30 och då skulle det mockas och fixas innan vi kunde ta in hästarna. Som vanligt kom våra hästar in sist.. men de bryr sig faktiskt inte. De är gärna ute länge varje dag.

Jag bestämde mig för att lägga på sadeln även i dag eftersom det ofta är andra som rider i manegen och då inte vill att man longerar eller tömkör. Om inte Mackan blir kass i ryggen så blir det nog sadel på ryggen ett par dagar i veckan tills vidare, så att jag får större möjligheter att arbeta med honom när jag vill. Det var länge sedan jag hade på mig mina ridstövlar och som tur var gick dragkedjan ihop på båda stövlarna. Högervaden är kraftigare än vänstervaden och jag får nästan kramp när jag går. Riktigt jobbigt. Trycket i vaden lättade allt eftersom och när jag satt av så kändes det helt ok. Skönt.

Ridningen i dag bestod av en del travarbete och lite galopp. Emellanåt kändes Mackan riktigt fin – det finns hopp trots brist på träning det sista. Jag red inte så länge för att undvika påfrestning och irritation i knutorna på hans rygg.

Martina hade det lite jobbigare med Acke i dag, för han hade ingen bjudning alls och han svarade knappt på vare sig skänkel eller spö. Hon gjorde några försök till galopp, men gav snart upp det. Kanske växer han? Eller så är han bara förpubertal..

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: