Svettig promenad.

Gårdagens uteritt satte säkerligen sina spår hos både Mackan och Acke. Vi valde därför att ta det lite lugnt i dag, men ändå ge hästarna en chans till rörelse för att mjuka upp musklerna. Vi gick lilla rundan i rask takt med våra hästar och jobbigast var det nog för mig. På lilla rundan finns det nämligen en lång uppförsbacke med djup snö som inte är helt lätt att gå i. Jag fick ta ett ordentligt mantag och klänga mig fast vid Mackans sida för att kämpa mig upp för backen. När vi kom upp så var jag rejält flåsig och insåg att det är nog mer kondition än styrka som behövs tränas på Friskis.

Hästarna knallade på käckt och när vi kom tillbaka så fick de gå in för kvällen eftersom Martina skulle på DansAfro. Själv åkte jag hem och gullade med vovven Ebba.. DansAfro var som tidigare sagts inget för mig. Jag skall försöka se om jag hittar andra bra pass att på på under kommande vecka när jag är ledig från jobbet.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: