En klar förbättring:)

För att inte stuka till familjelivet alldeles så tog jag sovmorgon och långfrukost tillsammans med maken i dag. Mackan fick stå i sin skitiga box ett par extra timmar, men jag tänkte att han dör väl inte för det..

Före dagens promenad med Mackan så masserade jag in liniment på det området där han slog sig. Svullnaden har gått ner betydligt och nu kan man känna att det är lite gropigt och knöligt på vissa ställen. Tur att jag skall till Stefan på lördag, för då använder han säkert chockvågor och laser för att hjälpa till med läkningen.

I dag gick jag lite längre med Mackan eftersom han lyfte ganska bra på benet redan från början. Vi gick bort till Bisterkulla och tillbaka, vilket tog ca 20 minuter. Det märktes att han har stått inne ett tag, för han ville hela tiden busa och fjanta sig. Hur det än är så har jag inte lust att busa med en bjässe.. Jag bestämde mig för att släppa ut honom i hagen under tiden som Martina hoppade Acke. Tala om att han njöt av att få komma ut efter några dagar i husarrest. Han var väldigt lugn och när Martina var klar med Acke så testade vi att ha dem ute tillsammans. Som tur är så är det Mackan som i främsta hand bestämmer bus och tempo i hagen, så det blev ganska lugnt nu med. Jag och Martina mockade hagen i några timmar och kunde ha uppsikt över hästarna, så de fick gå ute till fem när vi skulle åka hem. Under dessa timmar rörde Mackan sig riktigt bra, men han tog det lite försiktigt. I morgon skall han få gå ute hela dagen och jag hoppas verkligen att han inte brallar till det för mycket och går omkull igen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Lämna en kommentar