Amanda red.

Amanda tog som vanligt bussen till Åsa för att möta upp mig vid jobbet. Hon har ju hoppträning i morgon och då vill det till att hon har ridit lite innan.

Jag la fram travbommar och satte ut konor som hon skulle rida runt. Mackan gick som vanligt och han verkade tycka att det var kul med alla bommarna. Efter ett tag flyttade jag undan bommarna och la istället två bommar tillsammans på medellinjen så att Amanda skulle träna på byten. Som vanligt gick det jättebra från höger till vänster, men betydligt svårare att byta från vänster till höger. Hon provade att byta genom att ”rida in i väggen”, och det fungerade ett par gånger. Men, man kan ju inte rida in i väggen varje gång man skall byta galopp, så hon fick fortsätta att försöka byta över galoppbommarna. Vid ett par tillfällen bytte han fram, men orkade inte riktigt få med bak. Märkligt. Det är bara att fortsätta öva..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s