Amanda tränade för Ulle.

Torsdag. Jäkt och stress. Vi fick tid 18.00 och det blir lite tight att hinna med..

Inledningen på Ulle-träningen var jobbig för Amanda. De skulle rida på en oval volt med två galoppbommar. Den ena låg innanför spåret och den andra på medellinjen. Det skulle galoppera i kort galopp över bommen, fortsätta rakt fram ett par språng, samla hästen och vända för ytterskänkeln för att sedan rakrikta och galoppera över nästa bom, och så vidare. Amanda fick inte Mackan att vända för ytterskänkeln till en början, så hon fick rida och rida tills det fungerade. Jag såg på henne att det var jobbigt. Min fundering var om hon egentigen förstod hur hon skulle göra, men jag sa inget. Efter den övningen så var det dags att hoppa två hinder som stod som ett V på meddellinjen, och de skulle hoppas på en 8-volt med samma tänk som vid bomövningen tidigare. Här gick det betydligt bättre för Amanda, även om hon fick kämpa på. I slutet av träningen fick de hoppa en bana med samma svårigheter som i tidigare övningar. Det gick väl sådär för Amanda och Mackan. Sista rundan var bra och vi fick något att ta med oss hem att träna på.

Amanda var skitsur efter träningen. Hon har varit lite bortskämd med att det har gått väldigt bra det senaste, och min förklaring till att det inte gick så bra den här träningen är att hon inte har tränat på länge. Inte heller har hon haft möjlighet att köra markarbete så mycket som vi skulle vilja. Ofta är det folk i manegen och då är det svårt att börja plocka fram bommar och annat, vilket gör att det inte blir av. Amanda köpte inte alls min förklaring utan hon tyckte att jag skulle träna på galoppvolterna med vänding för ytterskänkel – men när skall jag hinna det?? Jag har ju fullt upp med att träna på läxan som jag får av Isabell. Amanda har nog känslan av att jag rider Mackan mycket mer än vad hon gör, men faktum är att han går ca 5 dagar/vecka: 2 dagar rider Amanda, 3 dagar (i bästa fall) rider jag, men då är oftast en av dem uteritt. Så vad blir det kvar? 2 dagar var.. Just nu känns det som om det vare sig blir hackat eller malet beträffande träningen. Amanda blev inte mindre sur av min förklaring och konsekvensen blev att jag släppte av henne i Kungsbacka så att hon fick gå hem, och jag åkte ensam till stallet. Lika bra det, för en sur tonåring kan man vara utan – i alla fall i stallet.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Amanda tränade för Ulle.”

  1. Skönt att det inte bara är jag som har problem. Skrattade gott när jag läste. Min tonäring är 20-år och ändå har hon samma beteende. Undra när det slutar?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s