Kort men bra :)

Måndag. Igen. Fördelen är att måndagarna går lika fort som övriga dagar, så ganska snart är måndagen över.

Precis innan jag skulle gå ner till Manegen med Mackan så sänkte jag sidstyckena ett hål på var sida eftersom jag tyckte att bettet hamnat lite för nära kindtänderna. Det var Stefan Jansson som höjde dem i somras när Mackan gapade och höll på med tungan. Och – har Stefan sagt att det bör vara så så är jag inte den som ändrar i första taget, förrän nu.

Red en stund i manegen och arbetade huvudsakligen med lösgörande arbete i trav på 8-volter och serpentiner. Lite galopp blev det också. I dag kändes det inte alls som om Mackan knep med bakdelen, så jag känner mig lite lättad faktiskt. Mackan gick avspänt och fint och sökte sig framåt, neråt. Bra. Frågan är om han upplevde korrigeringen av bettet som en lättnad? Verkar faktiskt så. Var glad och nöjd med dagens relativt korta ridpass.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s