Träning för Isabell.

Fredagar är härliga. Då slutar både eleverna och jag lite tidigare, vilket innebär att jag hinner rida på eftermiddagen och kan vara hemma i någorlunda tid. I dag var det träning för Isabell som stod på schemat. Mackan har fått laserbehandlingar på vänsterbogen och jag hoppas att det skall medföra viss avspänning i musklerna så att han kan ta för sig lite mer.

Under framridningen så kände jag genast att det mesta inte fungerade. Det som tidigare hade varit något att arbeta på var helt annorlunda nu. Det senaste har läxan varit att hålla honom relativt rakriktad, även på volten, men i dag fungerade det inte alls. Så istället gjorde jag som jag fick göra när jag red för IngaMay – jag böjde honom rejält runt innerskänkeln samtidigt som jag höll koll på ytter bak. Det fungerade. Han släppte och blev lösgjord och betydligt trevligare att rida.

Jag upplevde att Mackan var lite motsträvig och inte bjöd framåt på ett ärligt sätt. Det kändes som om han bromsade upp med bakdelen – alltså noll motor bak. Inte det att han inte arbetade med bakbenen, utan han nästan bromsade. Jag försökte försklara min känsla för Isabell som då tyckte att vi skulle galoppera lite för att se vad som hände. I galoppen var han riktigt tjurig och sparkade bakut rejält när jag var på honom med spö eller sporrar, men efter galoppen så försvann bromsen bak. Då kändes han som vanligt. Frågan är om det är något som stör honom bak? Han har ju haft lite problem med kors och höftleder tidigare. Hur som helst så avslutades passet bra, men jag undrar just hur det skall gå på programridningen för Britt Hammar vecka 44..

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s