Förklarar krig mot knutorna!

Har letat överallt på Internet och bland stallfolk för att få lite mer vetskap om knutorna som Mackan har på ryggen. Internet har mängder med olika teorier om vad det kan vara och till slut bestämde jag mig för att förklara krig mot knutorna med hjälp av K-hex-spray. Hoppas att det fungerar. Jag såg en bild på knutor som liknade de Mackan har och de hade behandlats med K-hex med bra resultat. Så idag blev det sadelfritt arbete på lina och med inspänningar. Mackan är oerhört bra på att lyssna på rösten och travar direkt jag säger ”trava”, likaså med galoppen. I dag var det lite sämre med lydigheten är han skulle bryta av från galopp till trav, men det beror säkert på att det var ett litet tag sedan jag longerade samt att han inte har gått de senaste dagarna.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 35

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Förklarar krig mot knutorna!”

  1. Varför testar du inte att behandla honom med Biolight. Kostar ca 6-700 för en behandling. Heddas knutor försvann så gott som och var borta i två år. Nu äter hon Verm-x för att få bort parasiter som hon tydligen har i kroppen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: