Marie-träning.

Söndag. Det hade varit skönt med sovmorgon, men jag hade bokat in en tidig tid med Marie i Frillesås på förmiddagen så det var bara att stiga upp och åka iväg. Lugnt i stallet och det var bara Anna-Karin som var där. Noterade att Mackan var tjock i båda bak, men valde att åka iväg ändå. Han var inte varm i benen och hade inte heller någon temp. Det kan ju vara vad som helst..

Fick hjälp av Anna-Karin att få på Mackan på transporten. Vi fick använda linan, och efter en liten stund så gick han på. Trots vanliga sommardäck på transporten och vanliga vinterdäck på bilen så gick resan till Frillesås riktigt bra. Jeepen är suverän!

Jag var ute i ganska god tid och hann rida fram ordentligt innan det var min tur hos Marie. Nu är det ett år sedan som jag tränade för Marie, så hon hade ingen koll på hur långt vi har kommit. Jag fick berätta lite och Marie sa att jag skulle börja rida så som jag rider hemma. När jag berättade att jag ofta arbetar lösgörande så fick jag tips om hur kan kan variera det lösgörande arbetet: rid på volterna så som vanligt med flytta honom några steg åt sidan då och då. Väldigt användbart. Jag fick också visa hur jag arbetar med galoppfattningarna och fick då ytterligare ett tips: gå in på en liten volt, flytta honom undan för skänkeln och fatta galopp direkt när han kommer ut på stora volten. Då sätter han under sig ordentligt och fattningen blir bra. Jag måste också tänka på att räta upp mig för att inte hamna i framåtläge och jag behöver också korta mina tyglar något. Tyvärr har jag inte hittat några bra handskar, så lädertyglarna glider ur händerna på mig. Funderar på att skaffa gummerade tyglar för att kunna hålla kvar i rätt läge. Summerat så gick träningen jättebra och Marie tyckte att det har hänt en hel del med Mackan – och det är väl tur det:) När vi skulle åka hem så gick Mackan på transporten utan att jag behövde kalla på hjälp. Jättekul! När Mackan var lastad och klar så bjöd Marie på kaffe och vi satt i deras sadelkammare i över en timma och pratade om allt möjligt. Jättetrevligt!

Just nu känns det som om jag har klivit över en tröskel i arbetet med Mackan. Han går i stadig form och jag har inga större problem med vare sig det ena eller det andra. Kan det möjligtvis bero på att jag rider honom fler dagar i veckan nu när Amanda inte rider? Tror det. Vi är på gång..

Lev väl!

https://i0.wp.com/ockenutta.blogg.se/images/2010/jag-glad-300x300_117607688.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

4 reaktioner till “Marie-träning.”

 1. Det var inte helt lagligt som du körde. Sommardäck på transport och vinterdäck på bilen är ingen ok kombination. Hoppas du fixar däcken på transporten… Kan behövas i allt detta snöande.
  Glöm inte att gummityglar får du inte tävla med.
  Oj oj det blev många pekpinnar nu. Hoppas du förstår att jag vill ditt bästa 🙂
  Roligt att träningen gick bra.

  Gilla

 2. Tack för omtanken Beata, men jag hade koll på både däck och tyglar:) Däcken till transporten ligger hos Däck-Bert och skall bytas inom några dagar..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: