Isgata – inte ens broddarna hjälpte.

Rent egoistiskt så planerade jag en promenad med Mackan – en lång promenad med många uppförsbackar och nedförsbackar, men ack vad jag misstog mig. När Mackan och jag kom ut på vägen så var det rena rama isgatan och mina broddar kunde inte rädda situationen. Mackan är ju stor och tung med fyra broddar i varje sko, så han fixade halkan. Jag provade att gå ut på ängen för att se om det var lättare att gå där, men där var det ännu värre. Hård skare som brast då och då, vilket gjorde att jag fick gå på helspänn för att inte trampa igenom. Mackan tyckte också att det var jättejobbigt och därför gick jag ut på vägen igen. Testade att gå in på en liten skogsväg, men efter ca 150 meter fick jag vända eftersom snön blev djup även där. Då tröttnade jag och promenerade hem igen:( Jag får nog ta min motionsrunda en annan dag..

Sadelprovaren blev tyvärr sjuk och kommer på söndag istället (om hon är frisk då). Jag provade ändå den sadeln som jag var och hämtade i förrgår, men den låg inte alls bra på Mackan. Synd. Hoppas att vi kan hitta något som passar både mig och Mackan på söndag.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: