Varm i vänster fram:(

I morse körde Håkan ner mig till stallet eftersom han skulle åka med Axel till Ulricehamn och åka skidor. Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig hem på eftermiddagen, men tänkte att det löser sig på ett eller annat sätt.

I och med att hovväggen var trasig och risk för sömtryck fanns så gick jag ut i hagen och kände på Mackans hovar direkt när jag kom till stallet. Tyckte att han var lite varm i vänster fram, men var osäker på om det berodde på solen eller skoningen. Bestämde mig för att avvakta och känna på honom igen när jag tog in honom. Tyvärr visade det sig att han fortfarande var varm även när han hade varit inne en stund, så det berodde inte på solen. Värmen gick ända från sulan och upp över karpalleden, men helt utan puls och svullnad. Typiskt! Dessutom var det inte väster fram som jag var orolig för, utan höger fram.. Även om klockan inte var så mycket så fick han gå in i sin box efter det att jag hade sprayat på coolspray. Hoppas bara att det går över inom kort. Jag tycker att det är märkligt att värmen går så långt upp – tidigare så har värmen stannat i hoven och inte gått upp i benet. Alltså – ingen ridning i dag heller..

Fick åka med Anna-Karin hem, så jag slapp gå dryga sju kilometer till bussen. Tack för det!

Lev väl!

https://i0.wp.com/www.stallaws.se/wp-content/uploads/2010/02/coolspray_gr.jpg

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s