Sadeltest.

Svängde förbi Svensk Ridsport i Kungsbacka för att lämna tillbaka en sadel och se om jag kunde få med mig några till. Jag lånade med mig två stycken Prestige för att se hur deras bom funkar på Mackan och vid en första anblick verkade det som om de var som gjorda för honom, men när jag drog åt gjorden så märkte jag att de lättade väldigt mycket bak. Det kan visserligen bero på att bomvidden var lite för vid, men det borde inte vara riktigt så avgörande. Eftersom Jaguaren verkade ligga bra på Mackan så red jag i den i dag. Den var helt suverän att sitta i och jag hamnade rätt i sadeln direkt. Ofta känns det som om sittbenen kommer för långt bak och att bäckenet tippas lite framåt med svank som följd, men av någon anledning så blev det inte så i Jaguaren. Typiskt att den är så dyr..

Mackan verkade trivas rätt bra med sadeln, och det gjorde jag med. Även om det känns bra så skall jag ändå se om jag hittar någon som är lite billigare.. Nu har jag i alla fall något bra att relatera till. MEN som Anna-Karin på Ridsport sa: ”Förkasta inte Jaguaren ännu..” och det har hon helt rätt i.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s