Mjukispass i manegen.

Sadeljakten fortsätter. Lånade med mig en Jaguar och en Knights för att se om någon av dem passar Mackan. Tyvärr glömde jag av att det var hoppträning i manegen i dag, så provridningen av sadlar får vänta tills i morgon. Jag la ändå på sadlarna för att se hur de låg, och Jaguaren låg riktigt bra så den tänker jag provrida i i morgon. Skall ta en sväng förbi Ridsport igen och se om jag kan få med mig en Prestige också, för den verkar passa hästar av Mackans typ riktigt bra.

Eftersom Mackan har fått vila i några dagar så skrittade jag mest i dag. Arbetade mycket lösgörande och fick tränat lite på öppna i båda varven. Han lyssnar fint för hjälperna och det är riktigt roligt att rida honom. I slutet av passet så tog vinden tag i väggar och tak riktigt ordentligt och hästarna blev riktigt rädda när till och med speglarna började röra på sig. Det finns fördelar och nackdelar med att ha nät istället för väggar..

Tog med mig vår hoppsadel hem för att fixa till den inför annonseringen. Tänker försöka sälja både sadel, gjord och träns i ett set. Allt är ju i samma rödbruna färg. Hoppas att någon nappar, för pengarna behövs ju till köp av ny dressyrsadel..

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Mjukispass i manegen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s