Träning för Isabel.

Mackan är hopplöst lik tjuren Ferdinand. Han står gärna på kullen i hagen och blickar ut över hagarna, och när jag kommer med eftermiddagsmaten så struntar han i den och fortsätter att titta på utsikten istället. Jag som tycker att det är bra om han äter under tiden som jag mockar och fixar.. Istället får jag ta med maten in igen och ge honom den i boxen så att han får äta under tiden som jag borstar, men det går det också.

Bytte bett från det tjocka som jag köpte i söndags till ett i järn och koppar som jag har haft tidigare på honom. Vet inte om det var inbillning, men skillnaden var stor. Med det tjockare bettet så upplevde jag att han lyssnade dåligt och att det var som att ha en säck blålera i händerna, men med det här bettet så var han mer som vanligt. Han var inte heller lika stel i vänster varv, och förhoppningsvis var det massagen och linimentet som gjorde susen. Mackan kändes rätt bra redan från början och han spårade fint och både takt och form var bra. Härligt. I dag fick jag träna lite mer på längningar på diagonalerna – och det behövs verkligen. Fick ladda energi i bakdelen genom halvhalter i hörnpasseringen för att sedan släppa på honom på diagonalen, göra en halvhalt vid X och öka på igen på resten av diagonalen. Jag fick också göra tempoväxlingar på volten. Det känns som om jag hittar Mackan mer och mer för varje ridpass, jag kan korrigera oftare och på rätt sätt – och det känns riktigt bra. Nu börjar det hända saker:)

Avslutade dagen i stallet med att stretcha både fram- och bakben, men missade att stretcha själv och det lär jag väl känna av i morgon när jag sätter mig i sadeln igen.

Lev väl!

https://i0.wp.com/imgs.sthlmsfinest.com/blogEntryImages/493527.jpg

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Träning för Isabel.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s