Individuellt och lagtävling, div III

När jag hade ridit LB:1 så tog jag fram programmet till LC:1 som var dagens andra klass. Jag har ridit LC:1 ganska nyss så jag tänkte nog att det bara var att fräscha upp minnet lite innan klassen skulle börja, men ack vad jag bedrog mig.. Jag hade inte så lång tid mellan mina starter och jag kände nästan hur hjärnan började krampa när jag insåg att programmet inte alls fanns att plocka fram ur minnet. Hjälp! Jag har tidigare drömt mardrömmar om den här situationen, och nu fick jag uppleva det i verkligheten. Jag avvägde faktiskt att stryka mig och låta någon av lagreserverna rida istället, men jag tog hjälp av Amanda som fick hjälpa mig att memorera programmet. Tack och lov så fick jag till det innan det var dags att börja rida fram. Förklaringen till det här kan nog vara att jag är sjukskriven för utmattningssyndrom.. Då kan ju minnet spöka lite extra.

Det gick bra att rida programmet och Mackan var betydligt mer avspänd och jag kände mig nöjd med vår prestation. Lite kul var det att jag fick en 7:a för korrektheten i uppvisningen:)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Tvååkers Kör och RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Annika Jönrup
Klass: LC:1 2008
Procent (heltal): 62
Procent (decimal): 59
Lagtävling: Nej
Placering: 18

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Individuellt och lagtävling, div III”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s