Cool häst på utomhusbana.

Då var det dags för vår andra tävling. I förrgår fick jag span på att tävlingen var utomhus, vilket jag alldeles hade missat. Amanda fick vara hästskötare i dag och hon fick också äran att knoppa Mackan under tiden som jag mockade och packade bilen. Som tur var så hade jag fått en relativt sen starttid, så vi behövde inte gå upp i ottan..

Framridningen var inne i deras manege och det fungerade väldigt bra där inne. Mackan var med på noterna och jag var inte alls nervös. Skönt. Han blev desto mer spänd när vi kom ut till banan eftersom det var väldigt mycket att titta på då: högtalare, åskådare, domarbilen och mycket annat. Jag fick jobba för att försöka hålla honom fokuserad på det vi skulle göra, och det lyckades ganska bra. Protokollet innehöll en blandad kompott av mest 5:or, 6:or och 7:or. Jag fick också två 4:or – en för att jag bröt av för tidigt efter galoppen, vilket beror på att Mackan missförstod mig när jag skulle korta upp honom efter den ökade språnglängden på långsidan, och den andra fick jag för att han var felställd i hörnpasseringarna och på kortsidan vid domaren, vilket beror på att han hade alldeles för mycket att titta på.

När jag kom ut från banan så sa kompisen Lotta att jag har en jäkligt cool häst, och först förstod jag ingenting, men när hon förklarade att de hade rivit en hel vägg på en byggnad ca 30 meter från mig och Mackan när vi gjorde vår halt vid A, då kunde jag bara hålla med henne. När vi kom hem och tittade på filmen så ser man ett stort dammoln bakom mig och Mackan – lite kul, faktiskt.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Tvååkers Kör och RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Ulrika Dzedins
Klass: LB:0 2006
Procent (heltal): 57
Procent (decimal): 18
Lagtävling: Nej
Placering: 18

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Cool häst på utomhusbana.”

  1. Bra jobbat. LB0 är svårt med sina längningar på långsidorna. Nu är det bara att tävla vidare. Hoppas vi ses snart 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s