Frihetsdressyr??!

Sista dagen före Ystadsresan. Lättare arbete i dag också. Eftersom jag tittade på några avsnitt av Ponnyakuten i morse så fick jag inspiration till att testa lite frihetsdressyr (igen). Med fickan laddad med äpplebitar och långpisken i handen så gick vi in i Hallgärdes rundcorall och påbörjade det som inte alls liknade frihetsdressyr. Mackan var som vanligt mer intresserad av det som fanns utanför och var inte alls uppmärksam på mig. Då Ponnyakutens instruktioner är ganska bristfälliga för oss hemmafixare så fick jag improvisera lite. Springa lite hit, springa lite dit, ropa och försöka påkalla Mackans uppmärksamhet. Hur gick det tror ni? Inte särskilt bra.. Vid några tillfällen så fick jag Mackan att vända riktining genom att jag sprang mot bogen istället för bakom honom, men vid några tillfällen så stannade han och undrade varför jag stod i vägen. Till slut fattade han att jag hader fickan full med äpplebitar och då var han vaken på att komma minsann. Målsättningen är ju att han skall komma till mig när jag petar med ”pekpinnen” på bogen, och på så vis på en enklare lastning på egen hand. Om den lilla killen i Ponnyakuten fixar det så borde väl jag, en högskoleutbildad (snart) 50-åring kunna fixa det?? Eller? Om inte det här fungerar så får jag nog höra om inte Tobbe Larsson kan fixa en liten kurs för oss..

Lev väl!

https://i0.wp.com/sweetybabydoll.blogg.se/images/2011/grannysmith_132893185.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Frihetsdressyr??!”

  1. Tack och lov så är det stora betongväggar istället för staket, så jag tror inte att det var någon som såg oss;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s