Nytt stall och ev ny hovslagare.

De senaste veckorna har jag inte haft ork att skriva här på Hippson, och det är knappt att jag har orkat rida heller. Jag hade hoppats på lite tid i trädgården, extra mycket tid i stallet och tid för att fixa i största allmänhet, men så har det inte blivit. Nu måste jag försöka fokusera på ridningen och träningen för att kunna prestera så bra som möjligt kommande helger då det är tävlingar. Även om jag inte ser att jag tävlar mot de andra, så vill jag komma över 60% för att kunna känna mig riktigt nöjd.

I lördags så flyttade jag Mackan till hans nya stall efter det att jag hade ridit. Han var lite tveksam när jag bad honom gå in i det nya stallet, och det kan man ju ha all förståelse för. De som har stallet hade ströat upp boxen så det var bara att ställa in honom. Nu blir det nya rutiner och annat som gäller, och jag med mitt teflonminne lär få jobba ordentligt för att komma ihåg. T ex så hänger man inte ut höpåsarna i stallet utan de läggs i en speciell ordning i ett annat utrymme, och bara det att komma ihåg vilken påse som skall vara underst, överst, utanför och innanför är ett helt företag för mig just nu.

I går fick Mackan vila i och med att jag hade fullt upp att göra både på Hallagärde och i det nya stallet. När jag som bäst höll på att skura boxen så slog det mig att jag hade kunnat anlita någon av tjejerna och betalat dem för att slippa göra det själv. Varför tänkte jag inte på det tidigare? Månaderna på Hallagärde har varit jättetrevliga och jag avslutade min tid där med att ge Camilla en bamsekram. Hallagärde skall säljas och jag hoppas verkligen att de får vad de vill ha och att det kommer en bra köpare som förvaltar gården på bästa sätt.

I dag gnäggade Mackan när jag kom för att hämta honom i hagen! Kors i taket – det har han nog inte gjort tidigare vad jag kan minnas.. Han kom direkt till grinden och han var riktigt glad över att se mig. Härligt! Jag red en stund i paddocken i dag. Skönt att kunna rida ute när vädret är ok – det har jag verkligen saknat de senaste månaderna. Eftersom tävlingarna börjar gå utomhus nu så skall jag försöka rida ute så ofta jag kan – även i regn..

Nu har jag bokat tid hos hovslagare Stig Bruun för att se vad han har att säga om Mackans hovar. I dagsläget börjar Mackan få understuckna trakter och hovarna spricker i nederkanten hela tiden. Dessutom tycker jag att vinklarna är olika på framhovarna och att han är längre i tån på vänster frram. Läste på Internet att understuckna trakter beror på dålig verkning. Min nuvarande hovslagare verkar inte veta varför Mackan börjar få understuckna trakter och han får ingen rätsida på sprickorna heller, så det är därför jag skall höra vad Stig säger. Rapport kommer efter besöket om 14 dagar.

Lev väl!

PS. Någon som vill köpa en snygg, rolig och trevlig 5-årig vallack e. A-dur?

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Nytt stall och ev ny hovslagare.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s